I helgen var det premiärdags för klassiska St: Eriks-Cupen med tusentals matcher runt om i Stockholm. Tack vare Solidsports erbjudande med gratis utrustning till lagen gick det också att följa hundratals matcher live – hemma från tv-soffan.

– Vi är såklart väldigt nöjda med resultaten, men känslan är att det bara är början, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

Det har varit många vändor fram och tillbaka under coronakrisen. Men förra veckan fick tillslut Stockholms Fotbollförbund (StFF) klartecken av Folkhälsomyndigheten (FHM) att dra igång all barn- och ungdomsfotboll.

I helgen var det därför dags för avspark i klassiska S:t Eriks-Cupen med tusentals matcher runt om i Stockholm. Och för att undvika folksamlingar och publik på plats så var det många lag som valde att livesända sina matcher på Solidsport.

– Vi är såklart glada över att så många lag redan har hittat till oss och börjat livesända sina matcher. Att så många har kunnat göra det på så kort tid visar också enkelheten i vår tjänst. Det behövs bara en telefon och bra uppkoppling, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

“Räknar med en fördubbling nästa helg”

Förra veckan valde Solidsport att erbjuda stockholmslagen möjligheten att låna totalt 50 kompletta sändningsriggar helt kostnadsfritt. Något som många lag visat stort intresse för.

– Det är många lag som vill börja livesända. Det märks inte minst på det stora intresset för våra riggar men också att vi ser att vår livekalender ständigt fylls på med nya matcher. Vi räknar redan nu med att vi kommer dubbla antalet livesända matcher under kommande helg, säger Thalbäck som även lyfter fram en annan viktig aspekt.

– Rapporterna vi har fått visar att matcher som har livesänds har lockat mindre publik på plats än matcher som inte har haft några livesändningar. Anhöriga har helt enkelt valt att se matchen hemifrån för att undvika smittspridning på plats.

Finns det några sändningsriggar kvar att låna?– Ja, det finns fortfarande ett par kvar men det är som sagt högt tryck.

Nästa steg: Ligalösning för alla serier

Vad är du mest glad över efter förra veckans intensiva arbete?
– Jag är extra glad över att så många lag kom igång så snabbt och dessutom nådde ut med information till föräldrar och anhöriga om var matcherna sändes. Det resulterade både i fina tittarsiffror på många matcher och fina intäkter till lagen som valde att sända.

För lagen som ännu inte sänder, kan du berätta mer om konceptet?
– Att livesända på Solidsport är först och främst helt gratis. Lagen som sänder har sedan möjlighet att ta betalt för sina matcher och då tjäna pengar till lagkassan. En tittare kan samtidigt köpa varje match styckvis eller blir månadssupporter till sitt favoritlag.

Vad blir nästa steg för Solidsport i att hjälpa Stockholmsfotbollen ytterligare?
– Från helgen som gick har vi identifierat ett behov att göra det lättare för föräldrar och anhöriga att hitta till livesändningarna av matcherna. För att råda bot på detta kommer vi ta fram en ligalösning som enkelt går att applicera på valfri serie i St: Eriks-Cupen.

Vad innebär en ”ligalösning”?
– Kort sammanfattat innebär det att alla livesända matcher från lag som tillhör samma serie förenas till en liga. Det i sin tur förenklar för föräldrar och anhöriga att hitta ett specifikt lags matcher oavsett om de spelar på hemmaplan eller bortaplan och oberoende av vilket lag som sänder, avslutar Tobias.

Leave a Reply