Alliance är en professionell spel- och e-sportorganisation baserad i Sverige som bildades i april 2013. De har lag i TrackMania, Dota 2, Hearthstone, Super Smash Bros.-serien och Fortnite, och hade tidigare lag i League of Legends och StarCraft II.

I december 2016 meddelade organisationen att den blivit spelarägd efter att ha skilts från sin moderorganisation GoodGame som ägdes av Amazon via dotterbolaget Twitch. Dota 2-laget vann The International 2013, då den största utbetalningen av enskilda prispengar i e-sportens historia. League of Legends-laget är ett av de fyra lag som vann en säsong av European League of Legends Championship Series med Fnatic, G2 Esports och Mad Lions.

Organisationen grundades i april 2013 och plockade upp Dota 2-laget No Tidehunter samt StarCraft II-spelaren Naniwa.

Organisationen expanderade till League of Legends i december 2013, som tävlade i European League of Legends Championship Series. De gick in i Super Smash Bros. i november 2014 med signeringen av Armada, en Fox and Peach-spelare.

Alliance lämnade StarCraft II i juli 2014 med lanseringen av deras sista spelare, SortOf. League of Legends-laget bytte namn till Elements i januari 2015 på grund av lagägarreglerna i League of Legends Championship Series som hindrade GoodGame Agency från att äga flera lag.
Den 12 december 2016 snurrade Twitch Evil Geniuses och Alliance till spelarägda organisationer. Enligt Alliansmedlemmen Jonathan Berg fick alla originalmedlemmar utöver Armada en procentandel av företaget.
Verkställande direktör Kelly Ong (CSO)

Leave a Reply