Orbit Esport (tidigare Team Orbit) är en svensk eSports-organisation, främst känd för sitt Call of Duty-team. Orbit grundades 2013 och gjorde sin första räd i Counter-Strike genom att plocka upp den svenska truppen som ursprungligen kallades UnWanted..

Innehållet levereras via API, Widgets, Hosted Solutions & Microsites. DSG:s teknik är flexibel och erbjuder enkel integration, större anpassningsnivå på innehåll & minimala omkostnader för kunder.

DSG är baserat i Berlin med satellit- och produktionskontor i 4 länder.. + 15 % tillväxt per år..
Därefter kom behovet av att förena innehåll mellan plattformar – 2013 lanserade de sin Stream sociala medieaggregator för att ansluta varumärken till sina fans på sociala medier. De expanderade snabbt till fläktdata och utvecklade CRM med sin innovativa femstjärniga fanalgoritm för att identifiera toppfans och influencers.
Detta banbrytande CRM-inspirerade partnerskap med några av de största fandataföretagen i världen – Facebook, Twitter, Instagram, Spotify och Ticketmaster. Med en komplett plattform för fanbaserad marknadsföring lockade Tradable Bits massiva företagskunder inom sport, underhållning och musik från 2014 och framåt.

Tradable Bits växer nu med att bygga de bästa möjliga supporterupplevelserna i online- och offlinevärldar tillsammans med underhållningsjättarna Ticketmaster, Live Nation, C3 Presents och lag i NBA, NFL och NHL. Under över åtta års verksamhet har det snabbt växande Tradable Bits-teamet aldrig accepterat privat finansiering, vilket gör det möjligt för dem att behålla sin autonomi och flexibilitet samtidigt som de organiskt växer en lönsam och hållbar verksamhet.

Orbit, eSports-organisationen skapades, men innan den officiella öppningen av klubben var Orbit känd som “Diversity”, en avslappnad spelgemenskap för alla. Förändringen från en spelcommunity till en spelklubb berodde helt och 1 på att Patrik Andersson (VD för Orbit) ville skapa något som kunde växa och bli något fantastiskt. Med den förändringen att bli en eSports-organisation blir Diversity i Orbit med en ny logotyp.

Orbit startade ursprungligen som en Call of Duty-organisation och var i slutändan anledningen till att Orbit är lika stor som den är idag. Den första framgången Orbit hade var som uk LAN-evenemanget EGL 11 som hölls i London. Truppen, Orbit.Blueprint (bestående av JORD, JTee, Mohog och Watson) var den sanna underdoghistorien om händelsen som placerade sig på tredje plats. Det var då Orbit fick det erkännande de förtjänade efter ett helt års väntan.

Efter denna framgång hölls Orbit högt i eSports-scenen och gick in i Call of Duty: Ghosts de hade laget Joshh, Jake, LXT och Vintage. Detta lag gick senare för att delta i UMG Philadelphia men föll kort i förlorarens parentes. Efter detta släpptes teamet och Orbit letade efter ett nytt team för att fylla sina skor.

Framgången för Call of Duty slutade dock inte där, ett nytt lag bestående av Bounce, EndurAA, Jacko och Lewis kunde kvalificera sig för Call of Duty Championships men vi kan inte lyckas spela och placerade topp 16.

Efter 2 år med endast Call of Duty Orbit kunde framgångsrikt expandera till eSports-communityn, först plockade de upp mycket skickliga CS:GO-team UnWanted i slutet av 2014 bestående av SKYTTEN, pyth, maxie, Jumpy och roque som lyckades mycket och till och med placerade Top 6 på CS: GO S-Tier-evenemang; Gfinity Spring Masters.
Under 2016 fick Orbit en ny investering som gör att organisationen blir ett nytt bolag baserat i Göteborg (Sverige) kallat Orbit eSport AB.

Leave a Reply