Tre Kronor vann hemmaturneringen Beijer Hockey Games efter tre raka vinster och det blev en hockeyfest med storpublik i Ericsson Globe. Svenska Ishockeyförbundet kan konstatera den bästa publiksiffran för turneringen sedan 2005.

Över 35 000 biljetter såldes till Tre Kronors matcher under Beijer Hockey Games och inte sedan 2005 har så många biljetter sålts till Sveriges matcher, då endast 300 biljetter över årets siffra.

– Det är otroligt roligt att vi alla inom svensk ishockey tillsammans skapat den här hockeyfesten i Stockholm. Partners, supportrar, lagledare i ungdomslag, spelare och media har alla tillsammans hjälp till att lyfta turneringen. Nu laddar vi för att göra det ännu bättre nästa år, säger Jesper Björck, marknadsansvarig hos Svenska Ishockeyförbundet.

Flera tusen ungdomsspelare valde att ta sig till Ericsson Globe under helgens matcher.

– Många är vi som har barndomsminnen från att ha varit på landskamp och det var viktigt för oss att ge ett bra pris för barn och ungdomar att komma nära Tre Kronor. Det är en viktig del att för oss bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Jesper.

Att spela inför ett fullsatt Ericsson Globe var också speciellt för Tre Kronor.

– Globen var första gången för mig och att det dessutom var nästintill fulla läktare på alla matcher var något av det mäktigaste jag upplevt i Sverige, säger Tre Kronors lagkapten Carl Klingberg.

Leave a Reply