Brynäs IF har fattat beslut att avsluta samarbetet med Magnus Sundquist som huvudtränare för föreningens herrlag. Han ersätts temporärt av Ove Molin och Mikael Holmqvist i ett delat huvudledarskap. Samtidigt sker ytterligare förflyttningar i den övergripande sportorganisationen.

Brynäs IF har i dag valt att genomföra ett antal förändringar i den sportsliga organisationen.

Magnus Sundquist entledigas från sitt uppdrag som föreningens huvudtränare för herrtruppen.

Han kommer till en början att ersättas temporärt av Ove Molin och Mikael Holmqvist som kommer att dela på huvudansvaret.

Brynäs IF avser sedan rekrytera en ny, framtida huvudtränare. Den rekryteringsprocessen inleds omedelbart.

Parallellt med beslutet sker också en förflyttning i den övergripande sportorganisationen.

Andreas Dackells roll flyttas närmre den dagliga och operativa sporten. Dackell kommer från och med i dag lämna tjänsten som sportdirektör, för att i stället tillträda som strategisk rådgivare för hela sportverksamheten. Initialt kommer han fokusera på herrlaget och att stötta den nya tränarstaben, bland annat genom att rapportera till tränarna från en läktarposition under matcherna.

Vidare kommer klubbdirektören Michael Campese att överta de administrativa delarna från sportdirektörstjänsten.

Operativt ansvarig för SHL-verksamheten i Brynäs IF är herransvarige Michael Sundlöv, som nu rapporterar direkt till Michael Campese.

Ove Molin och Mikael Holmqvist har genomgång med spelartruppen under måndagsförmiddagen – och leder sedan träningen med start klockan 14.00 som huvudansvariga för första gången under eftermiddagen.

Brynäs IF riktar ett tack till Magnus Sundquist för sitt engagerade arbete i vår förening och önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär.

Hålltider för media under dagen.

8.45-9.25. Michael Sundlöv och Michael Campese finns tillgängliga för fysiska intervjuer i Monitor ERP Arena. Michael Campese finns utöver det tillgänglig via telefon.

16.00-17.00. I samband med herrlagets träning kommer Ove Molin och Mikael Holmqvist finnas tillgängliga för fysiska intervjuer i Monitor ERP Arena. De kommer efter detta också ha möjlighet att göra intervjuer över telefon.

Samtliga fysiska intervjuer i arenan kommer att göras vid plattformen i anslutning till ståplats på kortsidan mittemot restaurangen.

För frågor gällande intervjuer på plats kan media kontakta Brynäs kommunikationschef Kevin Johansson. Numret står i kontaktinfon nedan.

Den sportsliga SHL-organisationen ser nu ut enligt följande.

Klubbdirektör, Michael Campese

Herransvarig, Michael Sundlöv

Strategisk rådgivare, Andreas Dackell

Scout, Inge Hammarström

Mental coach, Lars Andersson

Huvudtränare, Ove Molin

Huvudtränare, Mikael Holmqvist

Målvaktstränare, Robin Danielsson

Fysansvarig, Magnus Ågren

Kommentarer från Brynäs IF:s klubbdirektör, Michael Campese. En längre text med ytterligare citat finns på Brynäs officiella hemsida.

– Vi har utvärderat hela sporten, och i synnerhet herrlaget sedan i augusti. Vi har valt att arbeta med människorna i vår organisation och att försöka utveckla dessa. Vi har tillsatt resurser för att ge Magnus och övriga teamet alla möjligheter som finns, bland annat en mental coach och en digital utvecklare som varit med sedan starten av säsongen. Tyvärr finns alltid en bortre gräns – och för Brynäs IF:s räkning anser vi att vi behöver fatta det här beslutet nu. Hur tråkigt det än är.

Brynäs IF har på 30 matcher den här säsongen snittat 1,13 poäng. Varför valde föreningen att fatta detta beslut nu?

– Ska man jobba med utveckling, vilket man behöver göra när det handlar om människor, så landar det i att du inte bara kan jobba med det i en vecka. Sedan går det alltid att diskutera när och var den bortre gränsen ska vara. Vi valde att gå den här vägen för att verkligen se till att vi gjort allt vi kan för att ge möjligheter till att skapa utveckling. Sedan får andra värdera om vi gjort rätt eller fel. Men det är vår modell för att ge de människor vi kontrakterar den möjlighet de bör få. Det har vi stått enade i.

Hur resonerar ni gällande en permanent ersättare?

– Vi vill inte på något sätt genomföra en stressad rekrytering. Vi vill skapa en bra process där vi pratar med flera kandidater, för att hitta en slutkandidat som vi bedömer kan leda Brynäs IF över tid. Vi kommer att ändra sättet vi rekryterar på till en modell där vi är betydligt fler som är med och träffar människorna som vi är intresserade av. Vi kommer att göra som vilken företagsrekrytering som helst där vi tillsätter ett antal tester med ambition att, tillsammans med referenser, i så stor uträckning det är möjligt verifiera att vi hittar rätt person.

Hur ser du på att Ove Molin och Mikael Holmqvist tar över tills vidare?

– Vi har fått de svar vi önskat i de diskussioner vi haft. De köper att det är en tillfällig lösning och kommer att göra allt de kan och förmår. De har visat vad de vill göra i form av ett rakare och tydligare ledarskap, vilket vi vill att de ser till att det blir. Vi har självklart pratat med flera människor i och runt laget för att få en bild av vad vi saknar och vill addera. Vi tycker att de har de nycklar som vi eftersöker i det här läget. Vi kommer göra allt vi kan för att stötta dem hela vägen, och därav adderar vi en extra resurs med Dackell som ett par extra ögon på läkaren.

Leave a Reply