Det svenska sporttechbolaget Solidsport jagar nytt världsrekord när 10 000 matcher ska livesändas under 11 dagar. Rekordförsöket inleddes 27 december och avslutas 6 januari.

Under jul- och nyårshelgen tar många välförtjänt semester efter ett långt arbetsår, men för Solidsport är det tvärtom. Nu är den mest intensiva perioden för ungdomsidrott i Norden och en period då många av de största inomhuscuperna spelas.

Några exempel:

  • I Uppsala avgörs Storvretacupen, världens största Innebandycup.
  • I Skåne går världens största inomhusturnering i handboll av stapeln.
  • Och i Stockholm liras den stora inomhusfotbollsfesten, ST-Cupen.

Det alla dessa cuper har gemensamt är att samtliga matcher livesänds via streamingplattfornen Solidsport. Det betyder att alla som inte har möjlighet att närvara på plats kan se matcherna live, samtidigt som spelarna kan se sina prestationer i efterhand och spara minnen för livet.

Utöver cuperna som nämnts ovan så sänder Solidsport även från ytterligare ett ett tiotal cuper, och totalt blir det över 10 000 matcher som ska livesändas under helgerna – och någon form av världsrekord.

Det som möjliggör rekordet är dels bolagets streamingplattform men framförallt den egenutvecklade sändningsappen – Solidsport Broadcast – som gör det möjligt för alla med en smartphone eller surfplatta att livesända sport på ett professionellt men enkelt sätt.

Så här långt har Solidsports sändningar varit en tittarsucce med hundratusentals tittare från hela världen, vilket medfört att Solidsports tittarapp – Solidsport – tagit sig in på topp 100-listan över mest nedladdade gratisappar i Sverige. Den har till och med toppat listan över de mest nedladdade sportapparna i Sverige.

Någon vila när rekordförsöket är över blir det inte för Solidsport.

Så fort cuperna är slut i Sverige så tar nya cuper vid i Finland – där Solidsport öppnade ett kontor under 2019 – och alla blågula serier och ligor startar igen.

– Varje helg livesänds det cirka tusen matcher på Solidsport, intresset för tjänsten är enormt och vi har redan genererat intäkter till svenskt föreningsliv på närmare 40 miljoner, säger bolagets VD Tobias Thalbäck.

Om Solidsport

Solidsport är den enkla streamingtjänsten som alla ska tjäna på.

Ett gratiskonto hos Solidsport, en internetuppkoppling och en mobilkamera är allt som behövs för att genomföra en egen livesändning av ett evenemang.

Intäkterna från sändningen fördelas lika i ett unikt initiativ att skapa nya ekonomiska resurser till föreningslivet i Sverige. Hittills har 40 miljoner kronor passerat Solidsports plattform och gått vidare ut till våra partners.

Lagringsutrymmet för sparat bildmaterial är oändligt i en tanke att kunna användas i utbildningssyfte hos föreningar och lag.

Solidsport är till för alla sporter – stora som små – och visionen är bidra till ett samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Leave a Reply