Pontus Petterström, Johan Andersson och Fredrik Svensson är alla tre f.d. elitspelare med långa karriärer. Den här säsongen kommer de att bistå SHL och spelarfacket SICO med arbetet kring spelarnas säkerhet.

Pontus Petterström, med erfarenhet från spel i Skellefteå AIK och Linköping HC, kommer att arbeta nära situationsrummet och ta direktkontakt med spelare som vid upprepade tillfällen legat på gränsen till att anmälas till disciplinnämnden.

– Vi tror att en sån här dialog kan vara bra i förebyggande syfte vad gäller arbetet med spelarnas säkerhet, säger Johan Hemlin, vice VD/sportchef SHL.

Johan Andersson och Fredrik Svensson, som representerat bland annat Timrå IK respektive AIK i Elitserien/SHL, kommer att besöka alla lag i SHL under säsongen och i första hand träffa spelarna på respektive hockeygymnasium. Johan Hemlin igen:

– Fredrik och Johan hade en bra genomgång på SHL:s rookiedag och det innehållet vill vi att alla juniorer ska få ta del av. De här spelarna har mycket erfarenheter att förmedla och i innehållet finns bl.a. spelmissbruk, rollen som elitspelare och förberedelser för livet efter karriären.

– Vi genomför det här projektet tillsammans med spelarfacket SICO och det känns helt rätt att vi tillsammans arbetar för att nå ut till alla spelare i ett förebyggande syfte vad gäller spelarnas säkerhet och välbefinnande, utbildning är en viktig del i spelarnas utveckling, avslutar Johan Hemlin.

Fakta:

Pontus Petterström    SKE, LHC                             556 matcher

Fredrik Svensson       LHF, AIK, LIF, SSK               404 matcher

Johan Andersson       LHC, TIK, FBK                     416 matcher

Leave a Reply