Inför vintern utökas utbudet med Snälltågets nattåg från södra Sverige via Stockholm till Vemdalen med möjlighet att åka både kortvecka eller weekend. Till Åre finns i dagsläget totalt 13 extrainsatta nattåg med SJ och Snälltåget för att öka möjligheten att resa hållbart.

– Vi ser ett växande intresse när det gäller att välja tåget som transportmedel till både Åre och Vemdalen. Snälltåget till Vemdalen ökade med 36 procent förra vintern och nu när möjligheter att sova på vägen till en kortvecka eller weekend i Vemdalen så tror vi på ännu fler gäster, säger Anders Lundqvist, destinationschef SkiStar Vemdalen.

Snälltågets nattåg avgår varje vecka, kortvecka och weekend från Malmö och åker via Stockholm till Vemdalens egen tågstation Röjan där transfer ingår sista biten till SkiStars skidområden i Vemdalen; Vemdalsskalet, Klövsjö, Storhogna och Björnrike. Nattågen till Åre avgår också från Malmö, via Stockholm och vidare mot Åre där tåget stannar mitt i byn.

– Vi är mycket glada att SJ och Snälltåget tror på Åre och utökar antalet avgångar. Vi vet att många stora fördelar med att ta nattåget och vakna pigg och redo för pisterna redan från första skiddagen, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Inlandsbanan investerar i nya moderna tågvagnar vilket gör att det i framtiden kommer bli bekvämare att åka tåg sträckan Mora –  Östersund där man ankommer till Vemdalens egen tågstation Röjan. Här väntar skidbussen till SkiStar Vemdalens skidområden Vemdalsskalet, Klövsjö, Storhogna och Björnrike. Till Mora åker man med SJ och tidtabellerna är synkade så att bytet till Inlandsbanan går smidigt. På motsvarande sätt kan man från Sundsvall resa med Norrtåg via Östersund och Inlandsbanan till Vemdalen.

Leave a Reply