De senaste veckornas snö och kyla gör att SkiStar Hammarbybacken äntligen kan öppna delar av skidsystemet för alla skidsugna stockholmare.

-Det är väldigt glädjande att kylan hållit i sig i storstaden under de senaste veckorna och att vi har kunnat producera så pass mycket snö. Det gör att vi har goda förhållanden i backen och äntligen kan öppna upp vintersäsongen tidigare än vanligt och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, säger John Midelf, platschef för SkiStar Hammarbybacken.

För att minska onödiga köer och göra det enkelt och smidigt för alla besökare så rekommenderas att förboka och ladda på SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen. Skiduthyrningen är också öppen och även serveringen.

Öppettider fr o m 20 december:

Måndag-fredag: kl 15-21 (23 dec kl 9-15)

Lördag-söndag: kl 9-15 (julafton och juldagen stängt)

Vid säsongsöppning kommer Åre-nedfarten med tillhörande liftar (Globen och Sickla) att vara öppna. I anslutning till Hammarbybacken pågår ett stort byggprojekt vilket gör att övriga nedfarter är stängda för tillfället och att antalet parkeringsplatser är begränsade så rekommendationen är att parkera på annan plats i närheten.

Skidskola kommer att erbjudas i Hammarbybacken i samarbete med Friluftsfrämjandet och bokning görs via stockholmsskidskola.se

Senaste nytt om Hammarbybacken: skistar.com

Leave a Reply